Berjocht fan it bestjoer

Schipperswissel ’t Swarte Wief

Jaap Hofstee heeft na 17 jaar besloten het helmhout los te laten. Johan van Asch volgt hem op als de nieuwe schipper van Tynster skûtsje ’t Swarte Wief.
Sinds het ontstaan van ons avontuur in 2008 was Jaap de schipper. Hij heeft in de afgelopen jaren vele successen mogen vieren met als hoogte punten de behaalde IFKS kampioenschappen in 2011(a-klein) en 2013 (C- Klasse) alsook de tweede plaatsen in 2016 en 2017 in de A-klasse. Naast schipper was Jaap op vele fronten zeer actief binnen onze stichting. Om zijn passie niet helemaal los te laten blijft hij actief binnen ons bestuur.
Met Johan van Asch als opvolger behoudt het skûtsje een Tynster aan het roer. Johan heeft een rijke historie binnen het skûtsjesilen en heeft vele successen behaald als bemanningslid op meerdere skûtsjes. Tot dit jaar was hij actief als fokkenist op ’t Earnewaldster skûtsje welke uitkomt in de SKS. Johan kijkt uit naar zijn stap als schipper!
De stichting bedankt Jaap voor zijn inzet als schipper en wenst Johan alle succes toe.

Met vriendelijke groet,
Stichting Behoud Tynster Skûtsje

Namens deze,
Paul de Koster
Voorzitter

Dit weekend zeilt Jaap zijn laatste wedstrijden op ’t Swarte Wief tijdens de thuiswedstrijd: Roekoepolle Race op zaterdag en zondag.
Nog 1 weekend knallen met de ploeg!